Çanakkale Belediyesi’ne ait eski hal binasının satışıyla ilgili olarak İYİ Parti İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Çanakkale Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Av. Emirhan Şahbaz, partililer ve geçtiğimiz seçimde belediye başkan adayı olan Burak Kunt da katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Burak Kunt, belediyeye ait stratejik konumdaki mülklerin satılmaması gerektiğini vurgulayarak, satış yerine kalıcı gelir modelleri oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Kunt, “Bu satıştan elde edilen gelirin nereye harcanacağını takip edeceğiz” diyerek konunun peşini bırakmayacaklarını ifade etti.
Daha önce gerçekleştirilen ancak kamuoyu baskısı sonucu iptal edilen ilk ihalenin ardından, aynı taşınmazın daha yüksek bir bedelle satılmasını değerlendiren Av. Emirhan Şahbaz, sürecin şeffaf yürütülmediğini ve belediye yönetiminin çelişkili açıklamalar yaptığını belirtti.
Şahbaz, ilk ihale sürecinde belediye encümeninin aldığı karara dikkat çekerek, “Muhalefet partilerinden kimsenin yer almadığı encümen, 78 milyon TL’ye yapılan satışı onayladı. Ancak bizler, ihalenin adrese teslim olduğu konusunda uyarılarda bulunduk. Tepkimiz ve kamuoyu baskısı sayesinde bu ihale iptal edilmek zorunda kaldı. Ardından aynı taşınmaz, sadece iki ay içinde neredeyse iki katına satıldı ve 65 milyon TL daha fazla gelir sağlandı” dedi.
Satışın nihayetinde daha yüksek bir bedelle gerçekleşmesinden memnun olduklarını ancak sürecin yönetiliş biçimine karşı olduklarını dile getiren Şahbaz, “Kimse bizden kuzu gibi bir muhalefet yapmamızı beklemesin. Bizler, bu kentin hakkını korumak için yetkilendirildik. İlk ihalede oluşan 65 milyonluk kamu zararının hesabını soracağız” ifadelerini kullandı.
Şahbaz ayrıca, belediye yönetiminin süreci yeterince şeffaf yürütmediğini ve konuyla ilgili sorulara net yanıtlar vermediğini vurgulayarak, “Eğer bizler bu konuyu gündeme getirmeseydik, 65 milyon TL’lik fark vatandaşın cebine değil, başkalarının kazancına gidecekti” dedi.
Toplantı sonunda İYİ Parti yetkilileri, satış sürecinin ve elde edilen gelirin nasıl kullanılacağının takipçisi olacaklarını belirterek, “Bugün hesap vermezlerse, vatandaş bu hesabı sandıkta soracaktır” mesajını verdi.