HDP’li belediyelere kayyım atanması Meclis gündemindeydi. HDP Milletvekili Kurtalan’ın “Bu bir Kürt düşmanlığıdır” sözlerine ise AK Parti Grup Başkanı Bülent Turan’dan tokat gibi cevap gecikmedi.
TBMM Genel Kurulu’nda kayyum atamalarına tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’a cevap AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan geldi. Bülent Turan’ın sözleri Meclis gündemine damga vurdu.
HDP’li Kurtalan’ın “Bu bir Kürt düşmanlığıdır, bunun başka adı yok. Bu, seçme ve seçilme hakkının gasbıdır. Bu, halk belediyeciliğinin yerine talan belediyeciliğinin inşasıdır” sözlerine AK Partili Bülent Turan ‘Değerli arkadaşlar, siz “Kürt düşmanı” diyerek aynaya baksanız mahcup olursunuz’ diye cevap verdi.
KÜRTLERİN DEĞİL KANDİL’İN VEKİLİSİNİZ
Bülent Turan konuşmasına şöyle devam etti:
“Kürtlerin hiçbir hakkını savunmadan terör örgütü PKK’nın hakkını savunurak Kürt dostu olamazsınız. Siz Kürtlerin vekili değil Kandil’in vekilisiniz. Halkın iradesini Kandil’e peşkeş çekerseniz,Halkın verdiği yetkinin yerine bir başka başkan koyarsanız bu millet size hayır der. Sizi edebe savet ediyorum! Bağırmayacaksınız, ne bağırıyorsunuz! Varsa yoksa bir örgütün, PKK’nın söyleminin tekrarı”