AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette esnafın ülke ekonomisindeki yeri ve toplumdaki rolüne dair önemli mesajlar veren Gider, esnafı “milletin omurgası” olarak tanımladı.
Gider, “Esnafımız, devletinden ayrıcalık istemez, işine bakar, kazancına şükreder. İşte bu duruş, milletimizin en büyük güvencesidir” ifadelerini kullandı.
“ESNAF, ŞEHRİN RUHUDUR”
Ziyarette Gider’e, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Recep Ragıp Barış, İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Deniz ile il ve ilçe yöneticileri eşlik etti.
Birlik Başkanı Ünal Özcan’ın, esnafın yaşadığı sorunlara dair bilgilendirmelerini dinleyen Gider, esnaf teşkilatlarının şehirlerin kimliğinde oynadığı role dikkat çekti.
“Genellikle esnaf ve eşraf birlikte anılır. Çünkü esnaf sadece ticaret yapmaz, bulunduğu yerin hafızasıdır, şehrin ruhunu taşır. Talepleri de hiçbir zaman şahsi çıkar üzerine değildir; insani ve adil taleplerdir.”
“KANUNLAR, UYGULAYICILARIN ELİNDE DEĞER KAZANIR”
Denetimlerin gerekliliğine vurgu yapan Gider, uygulama sürecindeki hassasiyete dikkat çekti:
“Esnaf, dükkânını açarken devletten teşvik almaz, maaş garantisi yoktur. Kazancını kendi üretir, vergisini ve sigortasını öder. Kanunlar, bu ülkenin varlığını korumak için vardır. Ancak kanunlar, uygulayıcıların elinde değer kazanır. Denetim, esnafı cezalandırmak için değil, daha iyiye yönlendirmek için yapılmalıdır. Burada en büyük sorumluluk, yöneticilerimize düşüyor.”
“ESNAFIMIZ, GAYRETİN VE AHLAKIN SEMBOLÜDÜR”
Gider, esnafın çalışkanlığına ve sabrına dikkat çeken ifadeler kullandı:
“Çanakkale’nin her ilçesinde esnafımızla gurur duyuyoruz. Hiç iş yapmadığı gün bile, ‘Allah’a şükür’ diyerek yoluna devam eder. Şikâyet değil, emek ve gayret ortaya koyar. İşte bu ahlak, milletimizin asıl gücüdür.”
“DEVLETİMİZ, YARALARI SARACAK GÜÇTEDİR”
Son dönem afetlerini hatırlatan Gider, devletin gücüne ve dayanışma ruhuna dikkat çekti:
“Pandemi, savaşlar, deprem ve orman yangınlarıyla sınandık. Ama devletimiz her defasında milletinin yanında oldu, yaraları sardı, sarmaya da muktedirdir. Esnafımız bu süreçlerde de çarkları çevirmeye devam ederek ülkenin bel kemiği olduğunu gösterdi. En kısa sürede normal günlere döneceğiz.”