Adı bile kripto! ‘Fetullah’ nasıl ‘Fethullah’ oldu? Rabin Oğlu Erzurum Pasinler’li FETULLAH..
Örgüt hakkında dikkat çeken hususlar en başta, Gülen’in isminden başlamaktadır: Gülen’in nüfus kayıtlarındaki ismi “Fethullah” değil “Fetullah” olarak geçmektedir. İki kelime arasındaki “h” farkı, ince ve önemli bir nüans oluşturmaktadır: “Fethullah tercihi sayesinde Gülen, her mecrada ismi “Feth” yani “Fetih” içeren bir dini lider olarak anılmakta ve telaffuz edilmektedir; “Fethullah”, “Allah’ın fethi” demektir. Bu kullanımla daha en başından, örgüt liderinin isminden başlayarak, daha sonra büyüyecek ve önce Türkiye’ye ardından da tüm dünyaya yayılacak bir “Fetih” hareketi için bu isim üzerinden bir manevi ve kutsal işaret, sırlı bir keramet ve kudsiyet algısı yaratılarak “dini fenomenleşmenin” hedeflendiği anlaşılmaktadır.Evet Devam edelim:
ANNESİNİN GERÇEK ADI NE?
Yukardaki pasaport istek formunda yer alan annesinin isim hanesinde yazan ada da dikkatli bakın! Formda oraya RABİN ismi yazılmış.
FETHULLAH’A ‘H’ DEN SONRA BİR DE ‘M’ EKLEDİ
Fetullah Gülen ismine son dönemde de M harfini eklemişti. “Sonsuz Nur” kitabıyla ilgili verilen ilanlarda adı, “M. Fethullah Gülen” diye geçiyordu. Zaman “gazetesindeki” Kürsü sayfasında da ismi
“M. Fethullah Gülen” diye değiştirilmişti. Bu “M”nin açılımı neydi; “Mehmet” mi, “Muhammed” mi? Yoksa ‘Mehdi‘ mi?
AİLE KÖKENİ NEDİR?
Fetullah Gülen 2014 yılında kökeniyle ilgili çeşitli iddialar ortaya atılınca terör örgütünün yayın organı Zaman Gazetesi’nde bunun için hususi bir haber yaptırmıştı. ‘Hocaefendinin kökleri nereye dayanıyor?’ başlığıyla yayınlanan haberde kökenini baba tarafından ERZURUMLU Seyyit Hamza Efendi’ye anne tarafından ise Erzurum Pasinler ilçesinden Molla Ahmet’e dayandırmıştı.
DOĞUM TARİHİ OYUNU
Öte yandan söz konusu raporda terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in sadece adı ile ilgili değişiklik yapmadığı da vurgulandı. Doğum tarihi ile ilgili de sahtekarlık yaptığı belirtilen Gülen ile ilgili şu bilgi paylaşıldı;
“Gülen’in nüfus kayıt bilgileri hakkında dikkat çeken benzer hususlar bununla da bitmemektedir: Örgütün sapkın ve manipülatif keramet ve kudsiyet algısı Gülen’in doğum tarihi üzerinden kendini göstermektedir: Fetullah Gülen’in doğum yılı 1942 iken nüfus kayıtlarında 1941 olarak düzeltilmiştir. Vaiz sıfatıyla memur olmaya yaşı yetmediği için doğum tarihini 1 yıl geriye çektirerek yaşını büyütmüştür. Örgüt içerisindeki yaygın kabule göre Gülen’in doğum tarihi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm tarihi olan 10 Kasım 1938 tarihidir ve bu durum “karanlık bir devrin kapanıp müjdelenen yeni ve aydınlık bir devrin başlaması” olarak yorulmaktadır. Gülen’in kendini Mehdi olarak gördüğü ve Mustafa Kemal Atatürk’ü Deccal olarak kabul ettiği, tam da bu nedenle onun ölüm tarihini kendisine doğum tarihi olarak seçtiği örgüt içinde bilinmektedir. Mehdinin ahir zamanda zuhur edeceğine inanıldığı için, bu durum “Deccal öldü, Mehdi doğdu” fikrine dayandırılmaktadır. 10 Kasım 1938 tarihinde doğduğuna ilişkin kabulün kaynağının bizzat Gülen olduğu ve bu durumun tıpkı isminde olduğu gibi Gülen’in kendisine bir uhrevi seçilmişlik, bir manevi ve kutsal işaret, sırlı bir keramet ve kudsiyet atfettirmesi amacıyla Gülen’in mehdi olduğu yolunda takipçilerine yönelik dini algı manipülasyonu ve motivasyon maksadıyla bizzat Gülen tarafından kasten kurgulandığı ve örgütte yayıldığı değerlendirilmektedir.