Çanakkale’nin Geleceğine Siyasi Müdahale:
Ezine OSB Üzerinden Çanakkale’yi DizaynOperasyonu
Çanakkale’nin ekonomik geleceği için en büyük sanayi hamlelerinden biri olarak görülen Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB),siyasi hesaplaşmaların merkezine oturdu.Ezine OSB’nin gelişiminde kritik rol oynayan ve sanayicilerin güvenini kazanan OSB MüdürüAlper Altınok’un görevden alınması için perde arkasında ciddi girişimlerin olduğu iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Bu gelişmelerin, yalnızca bir yönetim değişikliği değil,Çanakkale’de daha büyük bir siyasi dizayn operasyonunun parçası olduğu belirtiliyor. Üç dönem AK Parti Çanakkale Milletvekilliği yapan ve şu an İçişleri Bakan Yardımcısı olarak görev alan Bülent Turan’a yakın isimlerin bir süredir hedef alındığı, Alper Altınok’un da bu süreçte tasfiye edilmek istenen isimlerden biri olduğu öne sürülüyor.
Ankara’ya Gönderilen Müteşebbis Heyet Listesi ve Siyasi Müdahale
Bu süreçte dikkat çeken en önemli nokta,Ankara’ya gönderilen müteşebbis heyet listesinde yer alan isimlerin vali tarafından birebir tanınmıyor olmasıdır.Bu durumda, listeye giren isimlerin bir referans aracılığıyla belirlendiği açıktır. Buradan hareketle şunu söyleyebiliriz:Siyaset bu sürece doğrudan müdahil olmuştur.
Kin Siyaseti ve Tasfiye Operasyonu: Bülent Turan’a Yakın İsimler Hedefte!
Özellikle,AK Parti içerisindeki belirli grupların Bülent Turan’a yakın isimleri tasfiye etmek için harekete geçtiği belirtiliyor. Bu operasyon, yalnızca Ezine OSB ile sınırlı değil, Çanakkale genelinde teşkilata müdahale sürecinin adımlarından biri olarak da değerlendiriliyor.
Seçimler Beklenmeden Yapılan Değişiklik: Siyasi Bir İntikam Hamlesi Mi?
Görev süresi dolmadan yönetimin değiştirilmesi yerine, örneğin sadece belirli isimler üzerinde değişiklik yapılabilirdi.Ancak burada amaç,sadece kişisel tercihler veya liyakat değil, tamamen siyasi bir intikam süreci açıkça görülebiliyor…AK Parti hükümeti döneminde göreve gelmiş bir yönetimin, görev süresi bitmeden 8 ay öncesinde görevden alınarak CHP’ye teslim edilmesi de dikkat çekici;. Bu durum, doğrudan bir tasfiye hareketi olarak yorumlanıyor.
Valiliğe Yapılan Baskı İddiaları: Kimler, Nasıl Devrede?
Çanakkale Valiliğinin;, Alper Altınok’un görevden alınması için iktidara yakın bazı siyasi isimlerin sert baskısı altında olduğu ve bu doğrultuda yanlış yönlendirildiği de ileri sürülüyor…Ankara’daki muhalif, MKYK ve MYK ya giremeyen, Bülent Turan karşıtı belirli odaklardan gelen telkinlerle sürecin hızlandırılmaya çalışıldığı belirtilirken,bürokrasiye yapılan bu müdahalenin yalnızca bir görev değişikliği olmadığı, Çanakkale siyasetini dizayn etme planının bir parçası olduğuöne sürülüyor.
Ezine OSB Krizi Büyüyor: Biga OSB, Ayvacık OSB ve Diğer Sanayi Bölgeleri Tehdit Altında mı?
Bu süreç yalnızcaEzine OSB ile sınırlı değil.Çanakkale’nin diğer ilçelerinde de benzer tasfiye hareketlerinin başlaması,il genelinde dengelerin değişeceğine dair büyük bir endişe yaratıyor.
İş Dünyasında Büyüyen Öfke: “Ezine OSB’nin Geleceğiyle Oynamayın!”
Çanakkale kamuoyunda ve iş dünyasında tepki büyük ve öfke hakim.Sanayiciler,Alper Altınok’un görevden alınmasının Ezine OSB’ye darbe vuracağını belirtirken, iş insanları yatırım güvenliğinin tehdit altında olduğunu dile getiriyorlar.
Bürokrasiyi dizayn etme ve kin siyasetinin Bedelini Çanakkale mi Ödeyecek?
Önce Teknopark, Sonra Üniversite, Şimdi de Ezine OSB..
Bu süreç, yalnızca bürokratik bir hata değil, Çanakkale’nin geleceğini dizayn etme ve belirli bir zümrenin emrine verme planının bir parçası mı?
Özetle Ezine OSB üzerinden başlatılan tasfiye sürecinin ,Çanakkale’nin ekonomik dengelerini kökünden sarsabilecek bir operasyon olduğu artık netleşiyor..
DİP NOT: Bugün Ezine OSB’de başlayan operasyon, yarın Çanakkale’nin tüm sanayi bölgelerine, teşkilatlarına ve bürokrasisine sirayet edecek! Kimin kimden talimat aldığı, kimin hangi odaklara hizmet ettiği artık herkesin malumu. Ama unutulmasın, Çanakkale sadece kahramanlık destanlarıyla değil, yapılanları unutmayan hafızasıyla da bilinir! Bugün sanayiciyi sustur, yatırımcıyı korkut, yarın Çanakkale’nin tüm dinamiklerini siyasi menfaatlerine göre dizayn et… Senaryo belli, aktörler tanıdık! Ama bu şehir, sahnelenen kötü tiyatroları çok gördü ve hiçbirini alkışlamadı. Çanakkale, günü geldiğinde kimin nerede durduğunu da, kimlerin hangi hesaplar peşinde koştuğunu da tarihe not düşer. Çünkü bu şehirde adını onurla yazdıranlar unutulmaz, ama kendi menfaati için şehrinin geleceğini satanlar, günü geldiğinde yalnızca kendi ihanetlerinin gölgesinde kaybolmaz, bu toprakların, bu milletin vicdanında da sonsuza kadar mahkum olurlar..