CHP’de tartışma yaratan milletvekili aday listesindeki en dikkat çeken isimlerden biri de Erzurum 1. sıra adayı. Haber Merkezi olarak, Naci Turan’la ilgili dikkat çeken bilgilere ulaşıldı.
Buna göre, Erzurum’da birinci sırada aday gösterilen eski Erzurum Baro Başkanı Avukat Naci Turan’ın FETÖ’cü kuruluşları ve isimleri destekleyen açıklamalar yaptığı ortaya çıktı.
MHP’de uzun yıllar siyaset yaptığı tespit edilen, ancak istenmemesi nedeniyle partiden uzaklaştırıldığı iddia edilen Naci Turan’ın CHP’den aday olması Erzurum’da tepkilere neden oldu.
DUMANLI VE KARACA’YI SAVUNDU
Turan’ın Vukuatı oldukça fazla.
Turan, Aralık 2014 tarihinde FETÖ’cü Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın serbest bırakılmasını istedi. Bağımsız ve özgür medyaya, toplumsal muhalefete baskı ve gözdağı vermek amacıyla Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın gözaltına alındığını iddia eden Turan, gözaltı süresinin keyfi olduğunu, bunun hukuk ve adalete zarar verdiğini söyledi.

EKREM DUMANLI MUHALİF SESMİŞ!
Turan şunları söylemişti:
“Hükümet basında, toplumda muhalefet istemiyor. Dumanlı ve Karaca hükümete muhalif ses oldukları için siyasi kaygılarla gözaltına alındı. 4 gündür nezarethanede hukuksuzca bekletildiler. Adaletin tecelli etmesini ve sevk edildikleri yargı makamlarınca serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi Türkiye’nin imajına, Türk demokrasisine leke düşürür.”