Bir zamanların Karaoğlanı, Halkçı Ecevit olarak Türk siyasi tarihine altın harfler ile kazınan, efsane lider Bülent Ecevit için ölüm yıldönümünde ,Çanakkale CHP’den ne bir anma töreni, ne bir çelenk sunumu, ne de basına servis edilen herhangi bir basın açıklamasında bulunulmadı.
Çanakkale CHP, eski Genel Başkanları olan Bülent Ecevit’i bırakın çelenk koyup anmayı, hakkında bir basın açıklaması dahi yapmayı unuttu. CHP Çanakkale Örgütü’nün bu büyük hatası parti içinde de eleştirileri beraberinde getirdi.
CHP Çanakkale Örgütü ve CHP Çanakkale Milletvekilleri, 1972 ile 1980 arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı yapan, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in 5 Kasım’daki 14. ölüm yıldönümünü anmayı unutmalarına vatandaşlardan tepkiler artarak devam ediyor. Parti içinde ise bu olumsuz durum ciddi eleştiri konusu olmayı sürdürüyor.
Bir grup partili örgütün iş takibi mekanizmasına bağlı olarak çalıştığı izlenimini verdiğini ileri sürerek, bu hatanın affedilmez olduğunu söyledi. CHP Çanakkale Örgütü’nün ve CHP Çanakkale Milletvekillerinin yerel gazeteler ve Haber sitelerine de farklı açıklamalarda yaptığı gibi , mütevazi ve Halkçı kimliği ile birlikte KARAOĞLAN namı ile tarihe kazınan CHP eski Genel Başkanlarından Bülent Ecevit konusunda herhangi bir anma e postası dahi göndermedikleri öğrenildi…
UNUTANLARA BÜLENT ECEVİT’İN KISA BİR BİYOGRAFİSİ
1974 ile 2002 yılları arasında beş (5) kez Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı yapan Bülent Ecevit, düşünceleri ve uygulamalarıyla, 20. yüzyıl Türk siyasal yaşamının en önemli isimlerden biri olmuştur.
1972 ile 1980 arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığında, 1987 ile 2004 arasında da Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığında bulunmuştur. 1961 ile 1965 arasında 8,9 ve 10. İsmet İnönü hükümetlerinde Çalışma Bakanı olarak yer almıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 11. ve 12. Dönem Ankara, 13., 14., 15., 16. ve 19. Dönem Zonguldak, 20. ve 21. Dönem İstanbul milletvekili olarak görev yapmış olan Ecevit, 1961’de Kurucu Meclis Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği (6 Ocak 1961-25 Ekim 1961) yapmıştır.
2000 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üniversite mezunu olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’na aday olamamış, koalisyon partilerinin bu hükmü değiştirme teklifini ve kendisine Cumhurbaşkanlığı teklifi getirmesini ise teşekkür ederek reddetmiştir.