ÇANAKKALE’DE ÖZEL HASTANE SKANDALI: 200 DOKTOR, SAĞLIK ÇALIŞANI VE PERSONEL İŞSİZ, HASTALAR MAĞDUR!
Hastane Aniden Kapatıldı, Sağlık Çalışanları ve Hastalar Ortada Kaldı!
Çanakkale Özel Medical Park Hastanesi, 30 Ocak 2025 itibarıyla faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Hastane yönetimi, 29 Ocak günü saat 15:00’te personeline mesaj yoluyla hastanenin kapatılacağını duyurdu. Bu ani karar, yaklaşık 200 doktor, hemşire, sağlık çalışanı ve hastane personelini bir anda işsiz bıraktı.
Hastanede tedavi gören birçok hasta ise apar topar başka hastanelere sevk edilirken, yoğun bakımdaki hastaların taşınma sürecinin ise büyük zorluklarla gerçekleştiği iddia edildi.
DENETİMLERDEN KAÇMAK İÇİN Mİ KAPATILDI?
Sağlık Bakanlığı’nın, Bolu Kartalkaya’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını sonrası başlattığı sıkı denetimler nedeniyle, özellikle çok katlı hastanelerde ve otellerde ciddi incelemeler yapılacağı biliniyordu. İddialara göre, Medical Park yönetimi, ağır cezalarla karşılaşmamak için (Yangın ve Depreme Dayanıklılık) denetimlerinden önce hastaneyi alelacele kapatma kararı aldı.
Medical Park’ın bulunduğu binanın, Anadolu Hastanesi döneminden beri depreme dayanıklılık sorunu olduğu biliniyordu. Ancak bu zamana kadar ilgili kurumlar, hastaneyi kapatma ya da taşınma konusunda herhangi bir yaptırım uygulamadı. Peki, yıllardır göz yumulmuş olan bu sorun, neden şimdi hastanenin kapanmasına neden oldu?
PERSONELE “İKİ YIL SONRA YENİ HASTANE AÇILACAK” VAADİ
Hastane yönetimi, saat 17:00 itibarıyla personelle yapılan toplantıda “İki yıl içinde yeni bir hastane açılacak, sizi tekrar işe alacağız ve tazminatlarınızı ödeyeceğiz..” denildiği öğrenildi.. Ancak aniden işsiz kalan bazı çalışanlar ‘‘ Ne olduğunu hiç birimiz anlayamadık.. Bu belirsiz vaatler bir güvence değil..’’ şeklinde konuştular.
Özellikle pandeminin kahramanları olan sağlık çalışanları, bu şekilde mağdur edilerek ortada bırakıldı. Şimdi işsiz kalan bu personelin akıbeti ne olacak? Yeni iş bulmaları sağlanacak mı, yoksa kaderlerine mi terk edilecekler?
HASTALAR VE PERSONEL MAĞDUR: YETKİLİLERDEN SES YOK!
Hastanenin kapatılmasıyla birlikte mağdur olan çalışanlar ve hastalar, yetkililerin bu süreci nasıl yöneteceğini merak ediyor.
Sağlık sektörü açısından büyük bir skandal niteliğindeki bu ani kapatma, hastane yönetiminin sorumluluktan kaçmak için mi, yoksa gerçekten bir güvenlik riski nedeniyle mi yapıldığı konusunda soru işaretleri yaratıyor.
Hastane yönetimi, çalışanlarına ve hastalarına karşı sorumluluğunu yerine getirecek mi? Çanakkale’nin özel sağlık hizmetleri nasıl etkilenecek? Yetkililer bu mağduriyetleri nasıl giderecek?
Şimdilik tek gerçek, 200’e yakın sağlık personelinin işsiz, hastaların ise mağdur durumda olduğu.
ÇANAKKALE ÖZEL MUAYENEHANELER BİRLİĞİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA DESTEK VERDİ
Yaşanan kriz karşısında Çanakkale Muayenehaneler Birliği’nin kurucusu ve Dahiliye Uzmanı Dr. Cengiz Ünüvar, sağlık çalışanlarına destek verdi. Ünüvar, “Tüm meslektaşlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza kapımız açık. Çalışmak isteyen herkes için elimizden gelen desteği vereceğiz” diyerek dayanışma örneği sergiledi.