Çanakkale Valiliği, kaçak yapılaşmayla mücadelenin il genelinde kararlılıkla sürdürüldüğünü duyurdu. İl Özel İdaresi ekiplerinin yaptığı denetimler sonucu iki ayda toplam 58 kaçak yapının yıkıldığı bildirildi.
Mart ve nisan aylarını kapsayan süreçte yapılan yıkımların ilçelere göre dağılımı da açıklandı. Buna göre; Merkez ve Ezine ilçelerinde birer, Lapseki’de 5 ve Ayvacık ilçesinde ise 51 kaçak yapı yıkıldı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Kaçak ve ruhsatsız yapılaşmayla mücadelemiz aralıksız sürecektir. Doğa, tarım alanları ve kamu düzeni için yasal olmayan hiçbir yapıya izin verilmeyecektir” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, vatandaşların imar mevzuatına uygun hareket etmeleri yönünde uyarılarda bulunurken, denetimlerin aynı kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.