Çanakkale’nin Merkez Kumkale Balıkçı Barınağı’nda demirli bulunan Sağlık-1 Botu’nda meydana gelen patlama, büyük bir üzüntüye yol açtı. Olayda bir sağlık personeli yaşamını yitirirken, bir vatandaş ise yaralandı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, patlamada bir sağlık çalışanının hayatını kaybettiği, yaralanan vatandaşın ise hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çanakkale Merkez Kumkale mevkiinde Sağlık-1 Botu’nda patlama meydana gelmiştir. Olayda maalesef 1 sağlık personelimiz hayatını kaybetmiştir. Yaralanan 1 vatandaşımızın tedavisi hastanemizde devam etmektedir. Sağlık personelimize Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve büyük sağlık ailemize başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Hadiseye ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”
Olayın ardından Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, bölgeye giderek Kumkale Balıkçı Barınağı’nda incelemelerde bulundu. Vali Toraman, yetkililerden kazanın detaylarına ilişkin bilgi aldı.
Patlamanın nedeni henüz netlik kazanmazken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.