Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) yetkilileri, Almanya’nın Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin ile bir araya geldi. Ziyarette üniversitenin ulusal ve uluslararası bilimsel faaliyetleri ile gelecek hedefleri aktarıldı.
Görüşmede, ÇOMÜ’nün eğitim, araştırma ve yenilikçi projelerde dünya üniversiteleriyle geliştirmeyi hedeflediği iş birlikleri ve uluslararasılaşma stratejileri masaya yatırıldı. Üniversite yönetimi, bu tür temasların bilim, kültür ve teknoloji alanlarında güçlü ortaklıkların önünü açtığını vurguladı.
ÇOMÜ, öğrenciler, akademisyenler ve projeler için uluslararası fırsatları artırma kararlılığını yineleyerek küresel iş birliklerini daha da güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.